רבני ערים וראשי ישיבות, אישי ציבור, ראשי ערים וחברי כנסת השתתפו בדינר של ישיבת מיר.
הדינר השנתי של ישיבת מיר, הישיבה הגדולה בישראל ובעולם כולו, התקיים אמש (רביעי) באולם הכנסים "אווניו" שבקרית שדה התעופה בן גוריון.
באירוע היוקרתי, שהוגדר כערב הפילנתרופי הגדול בעולם הישיבות, השתתפו כ-1,500 איש, בהם ידידיה המסורים ביותר של הישיבה בארץ ובעולם.
כיבדו את המעמד רבני ערים וראשי ישיבות, אישי ציבור, ראשי ערים וחברי כנסת, ביניהם: ח״כ אורי מקלב; ח״כ יעקב אשר; הרב ברוך מרדכי אזרחי ראש ישיבת עטרת ישראל; רבי דב לנדא ראש ישיבת סלבודקה; רב דוד כהן ראש ישיבת חברון; הרב הראשי לישראל הרב דוד לאו.
ישיבת מיר היא הישיבה הותיקה בעולם הישיבות, וקיימת כבר במשך 202 שנים. במלחמת העולם השניה הועתקה פעילות הישיבה ממיר שבבלארוס לשנגחאי שביפן, וכך ניצלו תלמידיה ורבניה. לאחר השואה עלו מרבית תלמידיה ורבניה לארץ ישראל, והקימו את הישיבה בירושלים.
ממספר מועט של תלמידים שניצלו מאימי השואה, התפתחה הישיבה למימדים מרשימים, במיוחד בתקופת כהונתו של ראש הישיבה הרב נתן צבי פינקל זצ"ל. כיום מונה הישיבה בראשותו של בנו הרב אליעזר יהודה פינקל למעלה מ -9,200 תלמידים.
מלבד 34 בתי המדרש שבשכונת בית ישראל בירושלים, הקימה הישיבה סניף גדול במודיעין עילית, ישיבה לצעירים ברמת שלמה, וכולל אברכים באחוזת ברכפלד ובבית"ר עילית.
אורח הכבוד של הדינר היה ידיד הישיבה אליהו מרדכי (מוטי) זוננפלד, מייסדם של "קרן רא"ם" שפעילה כבר כ- 20 שנה בסיוע למוסדות תורה וחינוך ו"קרן דניאלי" שהוקמה על שם בתו דניאלי ז"ל, נערה ברוכת כשרונות שנהרגה לפני 4 שנים בתאונת דרכים כאשר שבה מהתנדבותה במחלקה האונקולוגית לילדים בביה"ח שניידר, והיא בת 20 בלבד. הקרן ידועה כתומכת בלמעלה מ-100 מיזמים בתחומי החינוך, הרווחה החברה והבריאות.
בדבריו באירוע התייחס לחשיבות הגדולה שהוא רואה באחדות הנפלאה הקיימת בין כל החוגים והעדות, כפי שמשתקף במגוון התלמידים המגיעים אל הישיבה מ-28 מדינות ברחבי העולם. "מחזה מרהיב הוא לראות את אלפי אברכי ובחורי הישיבה לומדים יחדיו בבתי המדרש הפרוסים לאורכה ולרחבה של שכונת "בית ישראל" בירושלים. מיוחדים הדברים בימי ספירת העומר בהכנה למתן תורה שעם ישראל מתאחד כאיש אחד מתוך כבוד זה לזה", אמר זוננפלד.
במהלך דבריו העלה את זכרו הבלתי נשכח של ראש הישיבה הרב נתן צבי פינקל זצ"ל שהיה סמל של מסירות נפש יום-יומית לישיבה וללימוד התורה, וסיפר על מפגשם המרגש בברזיל יחד עם ידיד הישיבה אלי הורן. כן העלה זכרונות מידידותו עם בני ה"מירער מנין" בבורו פארק שבניו יורק, ובמיוחד עם הרב אשר צ'ציק ז"ל והרב איצ'ה טופול ז"ל. בהתרגשות רבה סיפר זוננפלד על אהבת התורה העצומה של בתו דניאלי ז"ל, וכיצד הוא רואה בתרומתה של "קרן דניאלי" לישיבה, את המשך דרכה. בסיום דבריו הודה לראש הישיבה ולרבנית לאה פינקל "אמה של מלכות", וברכם בחמימות לראות את הישיבה ממשיכה לשגשג.
האירוע הוקדש לזכרו של פנחס (טיבור) רוזנבוים ז"ל, פילנטרופ נודע, שהציל בדרכים מופלאות יהודים רבים בימי השואה. במהלך הערב הוענק אות "כתר תורה" למנהלה הרוחני של הישיבה, הרב אהרן חדש, שבמשך יותר מיובל שנים נושא בליבו את האחריות לכל אחד ואחד מאלפי התלמידים, מתוך אהבת אב ודאגה מתמדת.
במרכז האירוע הוקראה ברכתו של מנהיג הציבור החרדי הרב חיים קנייבסקי, ראש הישיבה הרב אליעזר יהודה פינקל נשא את הנאום המרכזי. בין הנואמים היה גם איש העסקים והפילנתרופ הרב שלמה יהודה רכניץ, בוגר הישיבה ופטרונה, הידוע בתרומותיו הנדיבות לעולם התורה בכלל ולישיבת מיר. בחלקו האמנותי של האירוע הופיעו אמנים נודעים, ובלט בהופעתו הזמר החסידי זאנויל ויינברגר ובניהולו המוזיקאלי של יואלי דיקמן.